De vrolijkste afvaller

Het Mol-avontuur is voorbij. Ik lig eruit. Maar… wat heb ik een mooie tijd gehad in Zuid-Afrika. Ik heb genoten van elke seconde. En ik heb héél veel seconden in het spel gezeten. Met een big smile accepteerde ik het rode scherm.

Toen ik met Mol-presentator Rik aan de kade stond voor het afscheidsgesprek was hij verbaasd om me zo vrolijk te zien. Hij beaamde dat ik de vrolijkste afvaller ben uit de geschiedenis van Wie is de Mol? Ook die leuke Splinter Chabot riep dat in zijn programma ‘Niet De Mol’.

Hoe leuk is het om zo de boeken in te gaan. De vrolijkste afvaller aller tijden. Ik had wellicht door kunnen gaan naar de volgende ronde. Ik had er vandoor kunnen gaan met drie jokers. Maar dan had ik wel mijn lieve vriend Nabil én de rest van de groep een gemene streek moeten leveren. Dat wilde ik niet. Ik kón het niet. Ik koos voor eerlijkheid. Bovendien: we hadden al zo veel geld bij elkaar gespeeld. Dit kon weleens een record worden. Dan zouden wij de allerbelabberdste mol sinds het begin van De Mol hebben. Dat zou toch geweldig zijn?

Lachend namen Rik en ik afscheid. Ik liep alleen over de kade en besefte als nooit tevoren dat ik in Zuid-Afrika was. Tijd voor een héérlijk wijntje. De beste die ik kon vinden. En ik proostte op het mooie avontuur…

Maarre… wie denken jullie dat de mol is?