De journalist

De Kramer schrijft sinds 2002 wekelijkse columns voor De Telegraaf. In de zaterdageditie van deze krant interviewde hij een jaar lang bekende Nederlanders voor zijn rubriek “Sander vraagt door”. Ook schreef hij enkele boeken, waaronder SOS Rotterdam en de voor het Beste Rotterdamse Boek genomineerde boeken Van miljonair tot krantenjongen en Botsauto door Rotterdam.

De Kramer begon zijn televisiecarrière bij RTV Rijnmond, waar hij diverse programma’s presenteerde. Sinds 2009 werkt hij als presentator voor KRO-NCRV. De Kramer startte als presentator van het voetbalprogramma “De Hand van God” en als verslaggever bij De Rekenkamer. Ook leverde hij bijdragen aan Stinkend rijk en dakloos, “Ode aan de Doden”, “Mijlpalen voor Parijs” en “Dag van de Duurzaamheid”. In 2009 was De Kramer diverse keren tafelheer bij De Wereld Draait Door. Sinds 2012 presenteert hij het televisieprogramma KRO De Wandeling. Hij speelde een discipel in The Passion 2012.

De Kramer was jarenlang commentator bij het EO-programma “Dit is de Dag” op Radio 1. Momenteel is hij als panellid van het nieuwsforum te horen bij “Langs de Lijn en omstreken”.

Sinds januari 2021 presenteert hij voor de KRO-NCRV elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 het programma Zin in Weekend op NPO Radio 5.