Help de diamant kinderen Diamant kinderen toen en nu

Actueel

Boek Chief Ouwe Dibbes

Het boek Chief Ouwe Dibbes gaat over de bizarre avonturen van Sander de Kramer in Sierra Leone. Het boek is onder andere te bestellen bij www.uitgeverijwater.nl

Lees meer >

Voetbalschoenen van Johan Cruijffs laatste wedstrijd geveild

Lees meer >

De oudste leerling mag de schoolbel luiden: een oude autovelg.

Lees meer >

We zijn supertrots!

We hebben zojuist weer een basisschool gebouwd, diep in de jungle, voor kinderen die níét naar school gingen. De dichtstbijzijnde school stond 9 kilometer verderop. Het is voor de piepjonge kinderen te ver en te gevaarlijk (slangen, spinnen) om heen en weer 18 kilometer te lopen. De ruim 200 kinderen zijn dolblij, want ze krijgen nu eindelijk onderwijs.

Lees meer >

Secondary School for Girls beste in de hele regio

Fantastisch nieuws: De Sunday Foundation Secondary School for drop-out Girls is uitgeroepen tot beste school in de hele regio. Van de 48 meiden die dit jaar landelijk examen hebben gedaan, zijn alle 48 geslaagd. ,,Je merkt dat meiden de kans die ze krijgen, met beide handen aangrijpen", aldus coördinator MF Kamara. De titel van beste school is onlangs groots gevierd met een mooi feest. De Sunday Foundation Secondary School for Girls heeft van de overheid een award gekregen.

Lees meer >

Nieuwe school dankzij Premier Rutte

Sunday Foundation heeft in een afgelegen jungledorp in het Kambia District een basisschool kunnen bouwen, dankzij de inzet van premier Rutte. Tijdens een goede doelen-veiling werd een lunch met de premier in het Torentje geveild. Dit bracht maar liefst 38.000 euro op. Met deze fantastische opbrengst heeft de stichting in 5 weken tijd een compleet schoolgebouw neergezet in een gebied waar de dichtstbijzijnde school 9 kilometer verderop stond. Aangezien 18 kilometer lopen door het oerwoud te gevaarlijk is voor kleine kinderen, gingen de koters in dit gebied dus niet naar school. De dorpsgemeenschappen bij de kersverse Sunday Foundation Primary School zijn dan ook ongelofelijk blij en trots. De school begint met ongeveer 200 leerlingen.

Lees meer >

Nieuwe microkredieten naar kwetsbare vrouwen

Zowel in het noorden als het zuiden van Sierra Leone zijn nieuwe groepen kwetsbare vrouwen geselecteerd, die met microkredieten een toekomst kunnen opbouwen. De vrouwen vormen groepen van vijf en gaan hun verkregen geld investeren in kleinschalige handeltjes, landbouwprojecten, kapsalons en andere branches waarnaar veel vraag is.

Lees meer >

Danny en Johan Cruijff klaslokaal

dannyenjohan.jpg

Een van de klaslokalen op de Secondary School for Girls heeft de naam Danny and Johan Cruyff Classroom gekregen. Danny en Johan verdienen deze eer vanwege hun inspirerende rol voor de Sunday Foundation. Het schoenenmerk Cruyff Classics steunt onze stichting al vanaf de prille start in 2007. De kinderen op school zijn er trots op dat hun school een Danny en Johan Cruyff Classroom heeft. ,,Danny en Johan hebben ontzettend veel betekend om de wereld een stukje mooier te maken." Ook Nelson Mandela, Desmond Tutu en Majoor Bosshardt hebben op de school een naar hen vernoemd klaslokaal.

Lees meer >

Secundairy School for girls

Wat zijn we trots op deze meisjesschool! Mede door Ronde tafel Gooi en Eem hebben wij deze prachtige school kunnen realiseren. In april/mei hopen wij dat we naar Sierra Leone kunnen om de school officieel te openen. Door ebola kon dat helaas niet eerder. We zullen u op de hoogte brengen zodra wij geweest zijn.

Lees meer >

11 oktober 2016 – Actiedag examenklassen Melanchthon Schiebroek voor de Sunday Foundation

Op 11 oktober 2016 hebben de leerlingen van de examenklassen havo 5 en vwo 6 van Melanchthon Schiebroek zich zoals elk jaar ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Sunday Foundation. Ook dit jaar zijn er door de leerlingen weer veel verschillende acties bedacht om geld op te halen voor het goede doel: opruimen, oppassen, auto wassen, huishoudelijke klusjes doen, koken en bakken (heel Melanchthon is voorzien van brownies, cupcakes, cakepops, pannenkoeken, pizza-punten, wafels). Er werd huis aan huis gecollecteerd en in heel Rotterdam is geen lege fles meer die niet is opgehaald. Er werd gefietst, muziek gemaakt, gemasseerd, in de tuin gewerkt, geverfd en ook nog veel nagels gelakt. In de grote pauze was het "natte sponzen gooien naar leraren" een zeer geslaagde actie die vooral door 2e en 3e klas-leerlingen werd aangegrepen om hun favoriete docenten te bekogelen.

Lees meer >

De meisjesschool wordt uitgebreid!

Wat zijn wij trots op onze mensen in Sierra Leone. Ze zijn begonnen met de bouw van nog drie klaslokalen, een laboratorium en lerarenkaner voor de meisjesschool. Even de angst voor ebola opzij zetten en met elkaar de schouders er onder. De scholen in Sierra Leone zijn op dit moment gesloten. We hopen dat ze snel weer open gaan.

Lees meer >

Sunday Foundation Secondary School for Girls

school-girls.jpg

We hebben weer een droom kunnen verwezenlijken. Onze middelbare school voor drop-out girls is gisteren open gegaan. Een uniek moment, want dit is de eerste grote school voor kwetsbare meiden in het hele land. Maar het is nog bijzonderder, als je bedenkt dat we alles samen met de community en de chiefs in luttele maanden tijd hebben neergezet.

Lees meer >

Sunday Foundation Primary School 3 is geopend

primary3.jpg

Vol trots presenteren wij de nieuwe school voor de kinderen in Sierra Leone. In dit kleine dorpje midden in de jungle stond een klein schooltje die op in storten stond.

Lees meer >

Melanchton, bedankt!

melan.jpg

Scholieren Melanchton steken de handen uit de mouwen.

Lees meer >

Kunst-sport Expositie

Unieke kunst-sport expositie in café de Komedie zaterdag 21 juli

Lees meer >

Het opleidingscentrum Village of Hope

schoolofhope-1.jpg

In het noorden is anderhalf jaar geleden een opleidingscentrum geopend. In dit opledingscentrum werken vooral gehandicapten mannen en vrouwen.

Lees meer >

Sunday Foundation Primary School in het zuiden van Sierra Leone is uitgebreid met drie klaslokalen.

primary-1.jpg

Wij zijn ongelooflijk trots op al onze donateurs die het mogelijk hebben gemaakt dat de Sunday Foundation Primary School zich heeft kunnen uitbreiden met drie klaslokalen.

Lees meer >

Nieuw schoolgebouw in het noorden van Sierra Leone

noorden-1.jpg

In een klein dorp midden in de jungle heeft de Sunday Foundation in mei 2011 een bestaand schooltje gerenoveerd.

Lees meer >

Naaimachines zijn aangekomen!

thumb_naai.jpg

De actie "Een trapnaaimachine voor Sierra Leone" is zo'n enorm succes geweest. Vanuit heel Nederland zijn er naaimachines aangeboden. Elke naaimachine heeft een verhaal.

Lees meer >

De community plukt de vruchten van landbouwprojecten

thumb_Website_landbouw.jpg

De landbouwprojecten die zijn opgezet in Sierra Leone breiden zich als een olievlek uit. De Sunday Foundation is onder meer intensief betrokken bij het planten van cassave, rijst en groundnuts.

Lees meer >

Naaimachine actie blijkt groot succes

thumb_Website_naaimachine.jpg

Nederland heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep om oude naaimachines ter beschikking te stellen aan de Sunday Foundation. De reacties stroomden binnen naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf waarin de Sunday Foundation vroeg om oude naaimachines. De naaimachines worden eind mei verscheept naar Sierra Leone.

Lees meer >

Sunday Foundation opent nieuwe school

thumb_Website_school1.jpg

Groot nieuws. De Sunday Foundation opent in mei 2011 haar tweede school. Dankzij de steun van onze trouwe donateurs en inspanningen van de community in Sierra Leone starten we met een educatieprogramma voor de klassen 1 tot en met 3.

Lees meer >

Sunday Foundation Primary School draait

thumb_Website_School_draait.jpg

De Sunday Foundation Primary School wordt elke dag met veel enthousiasme geleid door juf Mary, meester Mohamed, meester John, meester Joseph en hoofdmeester Peter Foray. Ze zijn ontzettend trots op de kinderen.

Lees meer >

Opleidingscentrum in Sierra Leone

thumb_Website_Skill_Centre.jpg

Dankzij de steun van onze trouwe donateurs en sponsors heeft de Sunday Foundation in het noorden en zuiden van Sierra Leone een skillcentre neergezet. In het opleidingscentrum kunnen (gehandicapten) mannen en vrouwen een beroep leren. Ons motto is: mensen helpen zichzelf te helpen.

Lees meer >

Sander de Kramer wordt Chief

thumb_Website_Chief.jpg

Uit waardering voor de Sunday Foundation vrijwilligers, donateurs en sponsors voor ons werk en inzet van de afgelopen 3 jaar wilden de mensen in Sierra Leone hun waardering laten blijken.

Lees meer >

Een tweede leven voor uw oude naaimachine

Heeft u toevallig nog een oude trapnaaimachine op zolder staan, waarmee u niets meer doet?

Lees meer >

Inzamelingsactie van Melanchthon Schiebroek

Op 26 maart 2010 hebben de brugklasleerlingen van Melanchthon Schiebroek geld ingezameld voor de Sunday Foundation. In zwembad de Wilgenring konden de leerlingen op vertoon van een strippenkaart allerlei leuke waterspelen doen.

Lees meer >

Opleidingscentra van start in Sierra Leone

thumb_opleidingscentra.jpg

Mede dankzij onze donateurs zijn de eerste opleidingscentra geopend. Zowel in het noorden als in het zuiden van Sierra Leone. Het opleidingscentrum is bedoeld voor mensen die een vak willen leren: kleermakers, weven, zeep maken, stoffen maken, schoenmakers, timmermannen. Veel van de producten die de mensen maken, worden op de markt verkocht. Zo leren de mensen om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Lees meer >

Feyenoord in Sierra Leone

thumb_feyenoord.jpg

Het mannen- vrouwen elftal zal voortaan trainen en spelen in de Feyenoordtenues. De kinderen van de Sunday Foundation Primary School rennen als echte Feyenoorders over het veld.

Lees meer >

Sunday Foundation Primary School is begonnen

thumb_school.jpg

De leraren en kinderen zijn enthousiast begonnen. Ze werken hard en komen elke dag, netjes op tijd, in hun uniform naar school. De leraren maken allemaal plannen en zitten vol met ideeën. In de pauze wordt er vooral veel gevoetbald.

Lees meer >

Sunday Foundation Farm doet het goed

thumb_farm.jpg

De rijst groeit goed. De community houdt het rijstveld goed in de gaten en ze zorgen er goed voor. De regen doet de rest. Ze kunnen niet wachten om te gaan oogsten.

Lees meer >

De waterput is klaar

thumb_waterput.jpg

Lees meer >

Rolstoelen, naaimachines en fietsen zijn goed aangekomen

thumb_aangekomen.jpg

De container met alle gedoneerde fietsen, rolstoelen, schoenen, krukken en naaimachines is goed aangekomen. We hebben de mensen erg blij kunnen maken met al deze spullen.

Lees meer >

De 9e Van de Bos Wollebrandcross bedankt!

De deelnemers van de Wollebrandcross hebben gerend, gelopen, gespind en gefietst voor de Sunday Foundation.

Lees meer >

Sparta in Sierra Leone

thumb_sparta.jpg

Tijdens de wedstrijd gebeurde van alles; kippen en geiten in het veld, waterdragers door het veld, brommers en fietsers, maar de spelers van Sparta lieten zich niet afleiden. Sparta won met 2 - 1

Lees meer >

Sunday Foundation Microkrediet voor 90 vrouwen loopt gesmeerd.

In het zuidoostenvan Sierra Leone is een groep van 90 vrouwen gestart met het Sunday Foundation Microkrediet

Lees meer >

Sunday Foundation Primary School is open

De kinderen hebben hun uniform aan, de leraren zijn aangenomen, de klaslokalen zijn ingericht.

Lees meer >

Sunday Foundation Farm

De hele community is op dit moment druk bezig op de Sunday Foundation Farm.

Lees meer >

Sunday Foundation Cinema

Op de school komt ook een mini-bioscoop. Er zullen via een ouderwetse dieselgenerator (er is immers geen elektriciteit in dit gebied) educatieve films worden getoond.

Lees meer >

De Sunday Foundation Primary School staat!

De afgelopen maanden heeft het veldteam van de Sunday Foundation in het zuid-oosten van Sierra Leone maar liefst 90 weeskinderen uit de diamantmijnen gehaald. Nu dus al gaan de kids, die allemaal bij lokale gezinnen in hun eigen community zijn opgevangen, naar onze eigen school.

Lees meer >